Cili duhet të jetë shkarkimi tek meshkujt kur janë të emocionuar? Shkaqet e sekrecioneve të qarta tek meshkujt

Shkarkimet nga organet gjenitale mund të shqetësojnë jo vetëm vajzat, por edhe burrat. Meshkujt kanë rrjedhje normale pa erë. Burimi i tyre është uretra. Tek gratë, shkarkimi quhet leucorrhoea. Nëse keni vënë re sekrecione jo të shëndetshme në veten tuaj, shkoni urgjentisht në një takim ballë për ballë me një urolog.

e ngjallur njeriun dhe rrjedhje nga penisi

Norma apo patologji?

Uretra është uretra mashkullore. Nga atje, ato shfaqen herë pas here. Ekziston një gjë e tillë si uretrorhea. Mund të jetë fiziologjik ose libidinal. Nga dalja e uretrës, shfaqet shkarkimi i një hije transparente. Ndodh në mëngjes, menjëherë pas zgjimit, ose kur një mashkull është i eksituar seksualisht.

Uretroreja mund të jetë më e theksuar ose më e dobët. Lubrifikuesi që lirohet gjatë zgjimit përmban spermatozoa. Ndaj, nëse nuk dëshironi të keni ende fëmijë, ia vlen të mbroni veten edhe me përkëdheljet paraprake nga organet gjenitale. Sekrecionet tek meshkujt ndihmojnë spermën të kalojë përmes uretrës dhe të hyjë dhe të dalë nga vagina e partnerit. Në fund të fundit, mjedisi atje është acid, dhe kjo është e dëmshme për jetën e spermës.

Prostorrhea e jashtëqitjes mund të jetë shkaku i dytë i shkarkimit tek djemtë dhe meshkujt. Kur një mashkull shtyn, ai ka një rrjedhje në kokën e penisit që është pa erë dhe ngjyrë. Ndonjëherë ato mund të kenë përfshirje të bardhë-gri. Konsistenca e tyre është viskoze. Këto janë sekrecione nga prostata dhe vezikulat seminale. Shfaqja është e mundur në përfundim të zbrazjes së fshikëzës. Atëherë quhet prostorrea miksionale. Në raste jashtëzakonisht të rralla, një burrë vëren një rrjedhje të tillë pas kollitjes. Nuk është një sëmundje, por një çrregullim që mund të kurohet.

Lloji tjetër i shkarkimit nga organet gjenitale të një burri është. Ai përfshin sekretin e gjëndrave dhjamore të kokës së penisit dhe lafshës. Nëse një mashkull lahet, ndërron të brendshme dhe nuk vesh të brendshmet e dikujt tjetër, atëherë këto sekrecione do të lahen. Dhe ata nuk do të jenë në qendër të vëmendjes. Nëse higjiena nuk është aq e mirë, mund të ketë një akumulim të një sasie mjaft të madhe smegma. Flora patologjike do të shumohet dhe zhvillohet aty, sepse organet gjenitale dhe të brendshmet do të kenë erë të pakëndshme.

Sperma

Sperma - shkarkim, në të cilin ka shumë smermia (spermatozoa). Sperma lirohet gjatë ejakulimit, pra në momentin e kënaqësisë maksimale gjatë marrëdhënieve seksuale të një natyre tjetër. Gjithashtu, në një ëndërr, burrat dhe djemtë ndonjëherë shohin ëndrra të lagura, pastaj sperma lëshohet gjithashtu nga penisi.

Ëndrrat e lagura ndodhin kryesisht gjatë pubertetit. Kjo është 2-5 raste në muaj. Por me ndryshime në ekuilibrin e hormoneve, mund të ketë ëndrra të lagura edhe disa herë në javë. Nëse sperma nuk rrjedh nga penisi në kohën e orgazmës, kjo quhet "". Kjo është një sëmundje e shkaktuar nga një shkelje e tonit të muskujve në vas deferens. Në thelb, kjo ndodh me sëmundje të trurit ose inflamacion kronik në kanalet.

Shkarkimi patologjik

Sekrecionet fiziologjike që zakonisht gjenden tek djemtë dhe burrat janë përshkruar më sipër. Këtu do të shikojmë shkarkimet që shoqërohen me probleme shëndetësore. Në thelb, shkarkimi patologjik nga uretra shqetëson burrat me uretriti. Ky është një proces inflamator që zhvillohet në uretër. Një infeksion ose faktorë joinfektivë mund të provokojnë uretritin.

Infeksioni mund të jetë ose specifik ose jo specifik. Specifike është kryesisht trikomoniaza ose gonorreja. Dhe uretriti jospecifik mund të shkaktohet nga patogjenë të tillë:

 • mikoplazma
 • ureaplazma
 • klamidia
 • herpes
 • stafilokoku aureus
 • streptokoku

Shkaqet jo-infektive të uretritit dhe shkarkimit të shoqëruar nga trakti gjenital:

 • lëndim, ngushtim i uretrës
 • acarim me kimikate
 • dëmtimi mekanik i mukozës
 • ndikimi i alergjenit

Shkarkimi nga trakti gjenital tek meshkujt mund të jetë i ndryshëm në ngjyrë, si dhe në transparencë. Varet nga sa aktiv është inflamacioni, në çfarë faze është, çfarë lloj flore shkaktohet. Përbërja e sekrecioneve nga penisi përfshin:

 • zhul
 • lëngshme
 • qeliza me origjinë të ndryshme

Nëse ka shumë komponentë me emrin e fundit, atëherë shkarkimi bëhet i turbullt, të cilin vetë njeriu mund ta vëzhgojë vizualisht. Nëse qelizat epiteliale shfaqen në sekrecione në numër të madh, atëherë sekrecionet trashen dhe marrin një nuancë gri.

Simptomat e kandidiazës:

 • njolla të bardha në kokën e penisit
 • koka e penisit ka një erë të pakëndshme, që të kujton majanë ose bukën e thartë
 • ka ndjesi të pakëndshme në penis dhe në rajonin perineal: djegie, kruajtje, ndonjëherë dhimbje
 • më shumë sekrecione gjatë zbrazjes së fshikëzës
 • njolla të kuqërremta në majë të penisit dhe në brendësi të lafshës
 • sekrecione të bardha në kohë të ndryshme nga urinimi
 • dhimbje gjatë seksit (në kokë dhe në lafshë)
 • partneri seksual (gruaja, vajza) ankohet për siklet deri në dhimbje gjatë marrëdhënies seksuale
 • partneri ka rrjedhje të bardhë me konsistencë të gjizë

Shkaku i dytë i mundshëm i shkarkimit të bardhë tek meshkujt është ureaplasmosis, klamidia, mykoplazmoza. Mund të jetë gjithashtu një inflamacion i gjëndrës së prostatës, simptomat e së cilës janë:

 • dëshira e shpeshtë për të urinuar
 • siklet gjatë lëvizjeve të zorrëve
 • djegie në perineum dhe uretër
 • zbrazja e ndërprerë dhe e vështirë e fshikëzës
 • çrregullime seksuale

Nëse prostatiti nuk trajtohet, atëherë ereksioni do të zhduket, dhe gjithashtu do të jetë e pamundur të lindni një fëmijë në të ardhmen. Prandaj, nëse shfaqet një ose më shumë nga simptomat e mësipërme, këshillohuni menjëherë me një mjek për një konsultë ballë për ballë.

Trichomoniasis mund të shkaktojë rrjedhje të verdhë tek meshkujt. Por në shumicën e rasteve, sëmundja ka një ecuri latente, domethënë nuk do të ketë simptoma. Nëse ka ende simptoma, atëherë do të ketë, ndër të tjera, të tilla prej tyre:

 • siklet në perineum
 • ndjenja e rëndesës në pjesën e poshtme të barkut
 • dëshira e shpeshtë dhe e madhe për të urinuar
 • djegie dhe pickim gjatë urinimit

Shkarkimi me erë

Arsyeja e parë e mundshme (dhe më e padëmshme) është shkelja e higjienës. Siç u përmend më lart, smegma është një sekrecion normal (jo sëmundje) mashkullor. Nëse nuk laheni rregullisht, të paktën një herë në ditë, atëherë grumbullohet smegma, në të shumohen bakteret, duke provokuar erëra jo shumë të këndshme. Këto aroma mund të ndryshojnë nga personi në person.

Nëse respektoni rregullat e higjienës dhe aroma e pakëndshme është ende e pranishme, mjeku mund të dyshojë për një çrregullim metabolik. Në raste të tilla, shkaku më i zakonshëm është diabeti mellitus. Smegma do të dallohet në një sasi mjaft të madhe, sepse rrobat do të jenë të lagura.

Infeksionet gjithashtu shkaktojnë rrjedhje me erë te meshkujt. Në thelb, një proces patologjik ndodh në uretër. Një mjek mund të dyshojë për uretrit të shkaktuar nga një infeksion gonorreal. Natyra e shkarkimit është përshkruar më sipër. Nëse rrjedhja nga penisi ka erë të thartë te meshkujt, ka shumë të ngjarë të zhvillohet kandidiaza urogjenitale.

Nëse rrjedhja nga organet gjenitale mban erë peshku, ka shumë të ngjarë që burri të ketë gardnerelozë. I njëjti patogjen tek gratë shkakton një sëmundje të quajtur. Por këto janë raste shumë të rralla, tek femrat sëmundja është shumë më e zakonshme. Gardnerella është një florë patogjene me kusht. Shumëfishohet kur ekspozohet ndaj faktorëve të caktuar. Faktorët për zhvillimin e gardnerelozës:

 • jeta seksuale e shthurur
 • të brendshme të ngushta sintetike (të bëra nga materiale jo natyrale)
 • kurse të gjata të antibiotikëve ose imunosupresuesve
 • prezervativët spermicid
 • inflamacion i traktit urinar
 • imuniteti i ulur

Shkarkimi me gjak tek meshkujt

Arsyeja kryesore është infeksioni. Shkarkimi mund të jetë ose plotësisht i përgjakshëm ose të përfshijë vija gjaku. Nëse infeksioni shumëfishohet në uretër, atëherë do të vini re një simptomë të tillë tek vetja, por jo domosdoshmërisht. Uretriti shkaktohet kryesisht në raste të tilla nga infeksioni Candida, Trichomonas ose gonorrea. Sa më i fortë të jetë inflamacioni, aq më shumë gjak lirohet.

Arsyeja numër dy e mundshme janë manipulimet mjekësore të kryera pa kujdes. Uretra dëmtohet, dhe për këtë arsye lirohet gjak. Procedurat që mund të dëmtojnë uretrën:

 • vendosja e kateterit
 • heqja e kateterit
 • bougienage
 • duke marrë një shtupë
 • cistoskopia

Alokimet me gjak janë të njëkohshme. Duhet të theksohet se në këtë rast, gjaku i kuq, pa mpiksje, ndalon shpejt.

Kalimi i gurëve, rërës është shkaku tjetër i shkarkimit të përgjakshëm nga penisi. Ato sekretohen nga veshkat ose fshikëza dhe kalojnë përmes uretrës. Mikrolitët janë të fortë, dëmtojnë mukozën dhe muret e enëve të gjakut, gjë që bëhet shkaku i drejtpërdrejtë i gjakderdhjes. Ka edhe ndjesi dhimbjeje.

Gjithashtu provokon, në disa raste, rrjedhje me përfshirje gjaku. Gjaku në urinë që një mashkull sheh kur shkon në tualet quhet hematuria e përgjithshme. Pastaj paralelisht zhvillohen simptoma të tilla si rritja e presionit të gjakut, ënjtja.

Mund të ketë gjithashtu një shkak edhe më serioz të rrjedhjes së përgjakshme tek djemtë dhe burrat - kanceri. Tumoret malinje mund të jenë të organeve të tilla:

 • testikujt
 • penisit
 • prostatës etj.

Gjaku më pas do të jetë kafe ose i errët, dhe mpiksjet e gjakut do të jenë të pranishme në sekrecione.

Izolimi i gjakut me spermë

Një shkarkim i tillë quhet "hematospermia". Mund të jetë e vërtetë dhe e rreme. Nëse hematospermia është e rreme, atëherë gjaku përzihet me spermën gjatë kalimit të saj përmes uretrës. Nëse kjo patologji është e vërtetë, atëherë gjaku përzihet me spermën edhe para se të kalojë përmes uretrës.

Hematospermia manifestohet me shenja të tilla (fotografia klinike):

 • çrregullime të urinimit
 • dhimbje gjatë ejakulimit
 • parehati dhe dhimbje shpine
 • dhimbje dhe/ose ënjtje në organet gjenitale
 • temperaturë të lartë të trupit

Shkaqet e gjakderdhjes me spermë:

 • abstinencë e zgjatur seksuale
 • jeta seksuale tepër aktive (gjatë koitusit, muret e enëve të gjakut grisen)
 • venat me variçe të organeve të legenit
 • gurët në testikuj dhe vas deferens
 • formacionet malinje dhe beninje në organet gjenitourinar
 • biopsi
 • kirurgji gjenitale

Sekrecione fiziologjike

Shëndeti i një burri dëshmohet nga shkarkimi fiziologjik nga dalja e uretrës, e cila vërehet në rastet e mëposhtme:

Uretrore libidinoze ose fiziologjike

Kjo gjendje ndodh kur në kokën e penisit shfaqet rrjedhje e qartë gjatë zgjimit seksual ose në mëngjes, menjëherë pas gjumit. Numri i tyre tek meshkujt e ndryshëm ndryshon dhe lidhet drejtpërdrejt me ashpërsinë e zgjimit seksual. Por në çdo rast, është e rëndësishme të mbani mend se shkarkime të tilla, kur ngacmohen, përmbajnë një sasi të vogël të spermatozoideve, prandaj, nëse hyjnë në organet gjenitale të partneres, ajo ka rrezik të mbetet shtatzënë. Funksioni i sekrecioneve të përshkruara është të sigurojnë kalimin e spermatozoideve përmes uretrës dhe vaginës së një gruaje, ku ka një mjedis acid që është i dëmshëm për "mishrat", dhe t'i futë ato në një formë të qëndrueshme në zgavrën dhe tubat e mitrës. për fekondimin e vezës.

Prostorrhea me jashtëqitje

Gjatë një rritje të presionit intra-abdominal (kur sforcohet), në kokën e penisit mund të shfaqet një rrjedhje transparente, pa erë me vija të mundshme gri-të bardha. Sekrecione të tilla janë viskoze dhe përbëhen nga një përzierje e sekretimit të prostatës dhe vezikulave seminale. Shkarkim i ngjashëm mund të shfaqet edhe në fund të urinimit, me ç'rast flasin për prostorre mituratore. Në raste të jashtëzakonshme, një rrjedhje e tillë shfaqet edhe me një kollë të fortë. Ato nuk konsiderohen si një patologji organike, por vetëm tregojnë një shkelje të rregullimit autonom të funksionimit të organeve gjenitale.

Smegma

Smegma (lubrifikimi preputial) është një sekret që përbëhet nga sekrecione nga gjëndrat dhjamore të kokës së penisit dhe lafshës. Normalisht, nëse një burrë respekton rregullat e higjienës personale, shkarkime të tilla nuk krijojnë bezdi, pasi ato lahen mekanikisht me ujë. Por nëse higjiena neglizhohet, smegma grumbullohet dhe mikroorganizmat shumohen në të, gjë që shërben si burim i një ere të pakëndshme.

ekskretimi i spermës

Sperma, e cila përmban një numër të madh të spermatozoideve, normalisht lirohet gjatë ejakulimit (derdhjes) në fund të marrëdhënies seksuale ose spontanisht, në ëndërr (ndotje). Ëndrrat e lagura vërehen te djemtë adoleshentë dhe ndodhin ose disa herë në muaj, ose 1 - 3 në javë (ndryshime hormonale).

Në disa raste, spermatorhea, domethënë rrjedhja e spermës nga uretra pa marrëdhënie seksuale dhe orgazmë, tregon një patologji kur toni i shtresës muskulore të vas deferens është i shqetësuar në prani të inflamacionit kronik ose sëmundjeve të trurit.

Shkarkimi patologjik

Të gjitha sekrecionet e tjera që shkojnë përtej fiziologjike janë patologji dhe tregojnë kryesisht inflamacion të uretrës ose uretrit. të ndryshme, ato mund të jenë infektive dhe jo infektive.

Shkaqet infektive ndahen në specifike dhe jo specifike.

 • Faktorët specifikë etiologjikë përfshijnë sëmundjet që janë seksualisht të transmetueshme, kjo dhe.
 • Uretriti infektiv jospecifik shkaktohet nga bakteret, viruset dhe kërpudhat oportuniste:
  • uretriti klamidial;
  • ureaplazma dhe uretriti mikoplazmatik;
  • uretriti kandidal ose kandidiaza urogjenitale tek meshkujt;
  • uretrit herpetik dhe të tjerë (E. coli, streptokokë, stafilokokë).

Faktorët jo-infektivë të inflamacionit përfshijnë:

 • reaksione alergjike
 • dëmtimi mekanik i mukozës së uretrës
 • acarimi i uretrës nga kimikatet
 • lëndim, ngushtim i uretrës.

Shkarkimi i mashkullit mund të ndryshojë në transparencë dhe ngjyrë. Këta parametra ndikohen nga intensiteti i procesit inflamator, faza e tij dhe faktori etiologjik. Sekrecionet formohen nga lëngu, mukusi dhe qelizat e ndryshme.

 • Me baltë - nëse ka një numër të madh qelizash, atëherë shkarkimi ka një ngjyrë të turbullt.
 • Gri ose e trashë - me mbizotërim të qelizave epiteliale në sekrecione, ato bëhen gri dhe bëhen të trasha.
 • E verdhë, jeshile ose e verdhë-jeshile - kur një numër i madh leukocitesh përmbahen në sekrecione, ato bëhen të verdha dhe madje edhe të gjelbra, quhen gjithashtu shkarkime purulente.

Duhet të theksohet se me të njëjtën patologji, natyra e shkarkimit ndryshon me kalimin e kohës.

Shkarkim i bardhë

Shkarkimi i bardhë tek meshkujt shkaktohet nga disa arsye. Para së gjithash, kandidiaza duhet të përjashtohet (shih). Me këtë sëmundje vërehen simptomat e mëposhtme:

 • koka e penisit mban erë të pakëndshme të bukës së thartë ose majasë;
 • koka e penisit është e mbuluar me një shtresë të bardhë;
 • ka kruajtje, djegie dhe madje dhimbje në penis dhe në perineum;
 • shkarkimi shfaqet gjatë urinimit;
 • njolla të kuqërremta (irritim, inflamacion) vërehen në kokë dhe në sipërfaqen e brendshme të lafshës;
 • ka dhimbje gjatë marrëdhënies seksuale, ndjehet siklet në zonën e kokës dhe lafshës;
 • shkarkimi i bardhë vërehet jo vetëm gjatë urinimit;
 • partneri ankohet për kruajtje dhe djegie, dhimbje gjatë aktit seksual, ka rrjedhje të gjizë.

Pikat kryesore transparente

 • Klamidia, ureaplazmoza - shkarkimi transparent i mukozës është i mundur me uretritin klamidial ose ureaplazmatik në fazën kronike të sëmundjes. Me një përkeqësim të procesit në sekrecione, numri i leukociteve rritet, dhe ato marrin një ngjyrë të gjelbër ose të verdhë.
 • Trichomoniasis, gonorrea - gjithashtu rrjedhje transparente, e bollshme me një sasi të madhe mukusi, të cilat vërehen gjatë ditës, janë të mundshme në fazën fillestare të infeksionit me Trichomonas ose gonokok. Në rastin e klamidias (ureaplasmosis), ndjesitë subjektive shpesh mungojnë (dhimbje, kruajtje, djegie) dhe rrjedhjet e qarta shfaqen pas urinimit të zgjatur.

shkarkim i verdhë

Shkarkimi purulent, i cili përfshin epitelin e deskuamuar të uretrës, një numër të konsiderueshëm leukocitesh dhe mukus uretral, janë të verdhë ose të gjelbër. Shkarkimi i verdhë ose me një përzierje të gjelbërimit janë një shenjë karakteristike e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.

 • Gonorrea - shkarkimi është i trashë dhe ka një erë të pakëndshme të kalbur, vërehet gjatë ditës dhe shoqërohet me dhimbje gjatë urinimit. Një mashkull duhet fillimisht të mendojë për një infeksion gonorreal nëse ka një palë simptoma klasike: rrjedhje dhe kruajtje.
 • Trichomoniasis - gjithashtu me rrjedhje të verdhë, trikomoniaza nuk përjashtohet, megjithëse shpesh është asimptomatike. Me simptoma të rënda të infeksionit me trichomonas, përveç sekrecioneve purulente, një burrë shqetësohet nga dëshira e shpeshtë dhe e parezistueshme për të urinuar, një ndjenjë rëndimi në pjesën e poshtme të barkut dhe siklet në perineum.

Shkarkimi me erë

Shkelje e higjienës

Një erë e pakëndshme e perineumit dhe penisit në veçanti mund të vërehet nëse nuk respektohen kushtet e higjienës intime:

 • Smegma është një terren i shkëlqyeshëm për rritjen e mikroorganizmave që, duke u shumuar dhe duke vdekur, krijojnë një erë të pakëndshme nëse nuk lani rregullisht organet gjenitale të jashtme.
 • Përveç kësaj, vetë smegma mund të ketë një erë të pakëndshme në rast të çrregullimeve metabolike. Në të njëjtën kohë, lëshimi i smegmës është aq intensiv sa që zhytet nëpër të brendshme.

infeksionet

Shkarkimi me erë më së shpeshti vërehet me një lezion infektiv të uretrës. Para së gjithash, uretriti gonorreal duhet të përjashtohet - rrjedhje e trashë, e verdhë ose e gjelbër që ndodh gjatë gjithë ditës.

Era e thartë e sekrecioneve është një simptomë patognomike e kandidiazës urogjenitale. Infeksioni me kërpudhat e gjinisë Candida provokon shfaqjen e sekrecioneve të bardha të djathta ose qumështore (shih).

Një erë e peshkut e shkarkimit është gjithashtu e mundur, e cila është e natyrshme në gardnerelozën, e cila është mjaft karakteristike për gratë (e quajtur vaginozë bakteriale), dhe tek burrat zhvillimi i kësaj sëmundjeje është mjaft i pakuptimtë. Gardnerella i përket mikroorganizmave patogjenë me kusht dhe fillon të shumohet në mënyrë aktive vetëm në kushte të caktuara:

 • dobësimi i sistemit imunitar;
 • proceset inflamatore shoqëruese të organeve gjenitourinar;
 • dysbakterioza e zorrëve;
 • përdorimi i prezervativëve me spermicide;
 • trajtim afatgjatë me antibiotikë ose imunosupresues (citostatikë, kortikosteroide);
 • të brendshme të ngushta të bëra nga pëlhura sintetike;
 • jeta seksuale e shthurur.

Shkarkimi me gjak

infeksionet

Shkarkimi i përgjakshëm ose rrjedhja me vija gjaku vërehet shpesh me një lezion infektiv të uretrës. Një përzierje gjaku është karakteristikë e uretritit gonorreal, trikomonas ose kandidal. Për më tepër, sasia e gjakut lidhet drejtpërdrejt me intensitetin e inflamacionit.

Shpesh, gjaku vërehet në uretritin kronik (mukoza e uretrës lirohet dhe përgjigjet me gjakderdhje kontakti ndaj acarimit më të vogël, duke përfshirë kalimin e urinës përmes kanalit).

Manipulimet mjekësore

Një arsye tjetër për këto është trauma e uretrës gjatë procedurave mjekësore. Në rastin e bougienazhimit të ashpër, futjes dhe heqjes së kateterit, cistoskopisë ose marrjes së njollosjes, mund të vërehet gjakderdhje në një fazë. Ato ndryshojnë në atë që gjaku i kuq i ndezur nuk ka mpiksje, dhe vetë gjakderdhja ndalet shumë shpejt.

Kalimi i gurëve, rërës

Ndër të tjera, shkarkimi me gjak mund të vërehet kur gurët e vegjël ose rëra (nga veshkat ose fshikëza) kalojnë përmes uretrës. Sipërfaqja e fortë e mikroliteve dëmton mukozën dhe muret e enëve të gjakut, duke shkaktuar gjakderdhje. Në këtë rast gjaku vihet re më shumë gjatë urinimit, i cili shoqërohet me dhimbje.

Glomerulonefriti

Hematuria e rëndë është gjithashtu e mundur në prani të glomerulonefritit. Në këtë rast, ekziston një treshe simptomash: hematuria e rëndë, edemë, presioni i lartë i gjakut.

Izolimi i gjakut me spermë

Nuk duhet të harrojmë për një simptomë të tillë si shkarkimi (hematospermia). Ka hematospermi të rreme dhe të vërtetë. Me gjak të rremë, ajo përzihet me spermë gjatë kalimit të saj përmes uretrës. Dhe me gjak të vërtetë hyn në ejakulat edhe para se të kalojë përmes uretrës. Hematospermia shoqërohet me simptomat e mëposhtme:

 • dhimbje gjatë derdhjes;
 • çrregullime të urinimit;
 • dhimbje dhe / ose ënjtje në organet gjenitale (testikujt dhe scrotum);
 • parehati dhe dhimbje shpine;
 • rritja e temperaturës së trupit.

Një nga shkaqet e hematospermisë është:

 • Jeta seksuale tepër aktive ose anasjelltas,
 • abstinencë seksuale e zgjatur, ndërsa gjatë marrëdhënieve ka këputje të mureve vaskulare në indet e organeve gjenitale.
 • Kirurgjia e mëparshme ose biopsia gjithashtu mund të shkaktojë gjak në spermë
 • hematospermia shfaqet me neoplazi beninje dhe malinje të organeve gjenitourinar.
 • në prani të gurëve në testikuj dhe vas deferens
 • me variçe të organeve të legenit.

Siç e dini, shkarkimi nga penisi i një burri mund të jetë fiziologjik dhe patologjik. Fiziologjike përfshijnë sekrecione që janë rezultat i aktivitetit të gonadave, duke përfshirë rezultatin e zgjimit seksual.

Shkarkime të tilla nga penisi janë një lëng i pastër viskoz dhe nuk shkaktojnë shqetësim te një mashkull nga prania e tyre. Shkarkimi fiziologjik në kokën e penisit tek një burrë i shëndetshëm është normal dhe mjaft i zakonshëm. Pjesa tjetër e shkarkimit në kokë tek burrat është e natyrës patologjike dhe, si rregull, shoqërohet nga një infeksion i veçantë.