Llojet e stimuluesve të fuqisë mashkullore

burrë i pjekur me potencë të dobët si të stimulohet

Potenca normale tek meshkujt është një pjesë kryesore e shëndetit të tij fizik dhe psikologjik. Shumë meshkuj gjatë gjithë jetës së tyre dhe veçanërisht në pleqëri janë të shqetësuar për problemin e mbajtjes së një fuqie të mirë.

Testosteroni tek meshkujt si stimulues i fuqisë

Potenca është aftësia e një burri për të kryer marrëdhënie seksuale, pavarësisht nga funksioni i tij riprodhues. Por jeta moderne mashkullore me zakonet e saj të këqija, dietën jo të shëndetshme, stresin dhe lodhjen kronike ka një ndikim negativ në shëndetin e përgjithshëm të një personi, duke përfshirë fuqinë mashkullore.

Shkeljet në fushën e potencës mund të ndodhin tek meshkujt në çdo moshë.

Në simptomat e para të zbulimit të kësaj patologjie, duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek i cili do të kryejë një ekzaminim të plotë, të identifikojë shkaqet e sëmundjes dhe të përshkruajë një trajtim specifik. Zakonisht, së pari eliminohen faktorët që ndikojnë negativisht në funksionin erektil. Për ta bërë këtë, burrat duhet të rregullojnë stilin e tyre të jetesës, duke hequr dorë, për shembull, nga zakonet e këqija (pirja e duhanit, pirja e alkoolit, etj. ). Gjithashtu të dobishme për ruajtjen e fuqisë mund të jenë disa ilaçe që kanë një efekt të dobishëm në fuqinë mashkullore - stimuluesit e fuqisë mashkullore. Ato mund të jenë me origjinë natyrore ose farmaceutike. Por, përpara se t'i drejtoheni ilaçeve, duhet të përpiqeni të normalizoni fuqinë duke rregulluar dietën,

potencë e dobët tek një mashkull si të stimulohet

Faktorët e jashtëm

Fatkeqësitë mjedisore, ndotja e mjedisit - e gjithë kjo ndikon negativisht në shëndetin e njeriut, tek burrat mund të çojë në shkelje në fushën e fuqisë. Kushtet e dëmshme të punës, procesi i punës në dhoma me ajër të ndotur mund të shkaktojë dëme të pariparueshme në trupin e mashkullit, veçanërisht nëse nuk respektohen masat paraprake të sigurisë. Por edhe pozicioni ulur i bustit, i cili është tipik për shumë profesione moderne, mund të shkaktojë një rrjedhje gjaku nga organet gjenitale, duke çuar në mosfunksionim të të gjithë sistemit riprodhues.

Ushqimi i duhur gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e meshkujve.

Ushqimi i siguron trupit energji, siguron elemente për sintezën hormonale. Elementë të tillë gjurmë të dobishëm si fosfori, zinku janë të përfshirë në mënyrë aktive në ruajtjen e fuqisë mashkullore. Zinku është elementi kryesor në përbërjen e testosteronit. Nëse nuk ka mjaftueshëm zink në trup, atëherë prodhimi i hormonit mashkullor zvogëlohet ndjeshëm dhe libido zvogëlohet. Gjithashtu, fosfori është pjesë e testosteronit, merr një pjesë të rëndësishme në shumë procese të rëndësishme të trupit, për shembull, sintezën. Ajo ka një efekt në ereksion, libido. Acidi askorbik, vitamina E janë të nevojshme nga trupi mashkullor për të parandaluar proceset negative të qelizave shkatërruese.

vitamina për të stimuluar fuqinë

Shpesh, çrregullimet në zonën e sistemit riprodhues formohen për shkak të stagnimit të qarkullimit të gjakut, stresit, lodhjes kronike, punës së rëndë fizike dhe problemeve të tjera të jetës. Zakonet e këqija (duhani, pijet alkoolike, droga) luajnë një rol negativ për shëndetin e meshkujve.

Shkaqet e brendshme

Para së gjithash, këto janë patologji të ndryshme në sistemin gjenitourinar, fenomene infektive, procese inflamatore që shkaktojnë drejtpërdrejt mosfunksionim të organeve gjenitale dhe gjithashtu vuan fuqinë. Çekuilibri hormonal mund të çojë në pasoja negative, një ulje të dëshirës seksuale. Sëmundjet endokrine (për shembull, diabeti), shumë anomali kardiovaskulare (dështimi i zemrës, etj. ), patologji gjenetike, neoplazi malinje, keqformime kongjenitale, adenoma e prostatës - të gjithë këta faktorë ndikojnë negativisht në forcën mashkullore.

një sherr në familje si shkak i potencës së dobët si të stimulohet

Ndryshimet e lidhura me moshën gjithashtu ndikojnë negativisht në fuqinë mashkullore. Procesi i plakjes e bën të vështirë për burrat arritjen e një ereksioni, por ndryshimet e lidhura me moshën janë të pakthyeshme, ato shpesh çojnë në impotencë mashkullore.

Stimuluesit me origjinë natyrore

Sot, industria farmaceutike ka në arsenalin e saj një gamë të gjerë ilaçesh për të stimuluar fuqinë mashkullore. Shumë meshkuj preferojnë stimuluesit me origjinë natyrore. Gjithashtu, për të normalizuar forcën mashkullore, mund të përdorni jo vetëm ilaçe, por edhe ushqime të ndryshme të dobishme ushqyese që aktivizojnë funksionet e sistemit riprodhues. Këto janë ushqime afrodiziake: arrat, ushqimet e detit, gatimet e mishit etj. Produktet e qumështit, perimet, vezët, frutat kanë një efekt pozitiv në shëndetin e meshkujve. Produktet e bletarisë janë jashtëzakonisht të dobishme në këtë rast - ato normalizojnë funksionet seksuale mashkullore, aktivizojnë fuqinë.

produkte stimulues të fuqisë

Stimuluesit farmaceutikë

Nëse stimuluesit natyrorë nuk ndihmojnë në zgjidhjen e problemit të fuqisë mashkullore, atëherë përdoren medikamente speciale, të cilat përshkruhen nga mjekët. Vetëm një mjek me përvojë do ta ndihmojë pacientin të kuptojë këtë problem, të identifikojë shkaqet e patologjisë dhe të përcaktojë ilaçet e nevojshme për të eliminuar sëmundjen.

Në këtë situatë, suplementet e ndryshme dietike zakonisht karakterizohen nga kërkesa të larta - preparate bimore ose homeopatike me origjinë natyrale, të cilat kanë një efekt të dobishëm në fuqinë seksuale mashkullore.

Me ndihmën e tyre, është e mundur të vendoset funksioni erektil, të përmirësohet cilësia e marrëdhënieve seksuale.

Përdorimi i suplementeve dietike nuk shkakton varësi. Funksioni i tyre kryesor është aktivizimi i rrjedhës së gjakut në zonën e sistemit riprodhues mashkullor, një rritje e ereksionit.

Droga sintetike

Substancat gjenerike që janë pjesë e stimuluesve sintetikë të fuqisë mashkullore shkaktojnë një nxitim aktiv gjaku në penis, duke rritur presionin e tij vaskular. Midis tyre, ilaçet e mëposhtme janë më të njohura:

  • Bazuar në tadalafil - konsumohet 15 minuta para marrëdhënies seksuale. Mbajnë veprimin e tyre për 36 orë. Është rreptësisht e ndaluar të merret së bashku me pirjen e pijeve alkoolike;
  • Bazuar në sildenafil - merret një orë para kontaktit seksual. Mbajnë efektin e tyre për 5 orë. Mos merrni me alkool, si dhe ushqime të yndyrshme;
  • Në bazë të vardenafilit - pritja duhet të jetë gjysmë ore para marrëdhënies seksuale. E vlefshme për 12 orë. Varësitë alkoolike ose ushqimore të një burri në këtë situatë nuk ndikojnë në efektin e drogës.

Nuk rekomandohet përdorimi i asnjë stimuluesi të fuqisë mashkullore pa recetën e mjekut, pasi mund të kenë kundërindikacione dhe efekte anësore negative.